Gebitsverzorging paard

Eet uw paard niet goed?

Herkent u het volgende bij uw paard of pony?

  • Langzamer eten of eten laten liggen
  • Eten uit de mond laten vallen, proppen maken of kwijlen
  • Gooien met voer of soppen in water
  • Terugkerende koliek of vermageren
  • Het bit slecht aannemen
  • Moeite met inbuiging of hoofd schudden

Dan is de kans groot dat hij/zij last heeft van gebitsproblemen. Doe er wat aan, want : Afwijkingen in het gebit kunnen leiden tot gezondheidsproblemen, zoals koliek of vermageren, en uiteindelijk tot problemen tijdens het rijden.

Steeds vaker krijgen paarden voeding die  anders is dan in de natuur. De structuur van het krachtvoer en hooi is veel zachter dan de voeding waar een paardengebit voor gemaakt is. Daarnaast krijgen veel paarden geen of weinig weidegang. Hierdoor slijt het paardengebit onvoldoende, wat o.a. kan leiden tot een verkeerde sluiting van het gebit, haken en scherpe punten. Onze dierenarts Sascha Groothuis is gespecialiseerd in de tandheelkunde bij paard en pony. Vóór de behandeling bekijkt zij het hele paard, met speciale aandacht voor het gebit. Ze brengt de problemen  in kaart waarna het paard een roesje krijgt om de behandeling zo ontspannen mogelijk door te komen. Sascha gebruikt moderne elektrische apparatuur  om het gebit zo goed mogelijk uit te balanceren, zodat de voeropname weer optimaal wordt. Een gezond paard dankzij een gezond gebit.

Wij raden u aan om minstens één keer per jaar het gebit van uw paard of pony te laten controleren. Voorkomen is (nog altijd) beter dan genezen.

Voor spoed of een afspraak 0573 - 401243

    Contactformulier